Blijven

Het ene huis is niet het andere huis,
de tijd drukt alles tegen elkaar
Waar je woonde, je ging al op weg

Iedereen woonde tot het eind,
het einde van de tocht,
vandaag begint ook hier
een bedevaart

En was een tocht zonder laatste woorden
voor de 14.000 die hier woonden
in de Joodse wijk

Laag naast laag blijft ergens staan
en duwt je neer,

waar blijft het laatste, echte blijven?

In Spinoza ontmoet je een gids
en je ziet een 'hoe' en je groeit
in de stad en loopt door

Zelfs een oase geeft je hoop
Hier kan ik zijn! Hier kan ik blijven!
Het hofje in de Schilderswijk

In de Boekhorststraat laten ze los,
de zware lagen, ze zingen voor je

Ze zingen je bijna uit elkaar

Ze zingen voor het goud dat je verkoopt,
voor kapsalon safari, het erotisch warenhuis
en de bar die je kopen kunt, inlichtingen bij Justitie

Je zingt mee met de explosie
en even laat je jezelf los en weet:
dit is waar

en zonder einde kom je weer bij HOOPgedicht bij de opening van "Eén Schilderij",
een wandeling door de voormalig Joodse wijk van Den Haag,
eindigend in creatief warenhuis HOOPAanstekelijke levenslustMevrouw Hilly Paulusma, portretfoto en interview gemaakt voor het blad Kerk in Den Haag. Ze is 88 en heeft meer energie dan ik!

woonwagencentrumVandaag fotografeerde ik in woonwagencentrum Molenhof te Rijswijk en ontdekte ik dat daar de bekende Basily familie woont die vele zigeuner muzikanten heeft voortgebracht! Zie: www.basily.nl

siddeburenGronings acteur Johan Patje leest tijdens Nationale Voorleesontbijt voor uit De Laatste Prins op een basisschool in Siddeburen. Marie Boeuf en ik waren te gast, samen met Imca Marina, de directeur van FC Groningen en de burgemeester van Slochteren! (met ambtsketting gelukkig)

optredenEdwin Fagel en ik bij boekhandel Damokles in de Piet Heijnstraat, Den Haag tijdens het Strooptocht festival. Edwin Fagel bracht recentelijk de bundel uit: " Het geroofde lichaam van Charlie Chaplin", zeer de moeite waard!

portrettensamen met fotograaf Gerhard van Roon een aparte website voor portretfotografie:
www.portretkado.nl

StrooptochtTot mijn genoegen mag ik weer optreden op dit festival, samen met Erwin Vogelezang en Edwin Fagel, in boekhandel Damokles.

dagboekSinds een paar weken maak ik iedere dag een foto, een fotografisch dagboek. Zou dit graag als ' project' met anderen doen.

One lifeDe liefdesverklaring van een zes jarige! De concepten lopen nog wat door elkaar...!

AB4foto:M.Siegers

Feestelijke opening AB4

Op zaterdag 10 september om 15.00 uur opent AB4, de leukste broedplaats van Den Haag, in de Abraham van Beyerenstraat 4, haar deuren. Wethouder Marjolein de Jong en Arno van Roosmalen, directeur Stroom Den Haag verrichten de officiële handeling.

In AB4 gaan kunstenaars, vormgevers en ontwerpers aan het werk, elk met een eigen aangename werkplek. Maar het hart van het pand is een gemeen schap­pelijke ruimte waar ontmoetingen, lezingen en exposities plaatsvinden.

Tijdens de opening wordt ook DRS22 gelanceerd. Het is een stichting, gevestigd in AB4, waar jonge toptalenten uit verschillende disciplines samenwerken aan projecten op het gebied van lichtgewicht bouwen, openbare ruimte en communicatie.
De coördinatie is in handen van Renate Boere, Ed van Hinte en Jan Konings. Zij maken tijdens de opening hun plannen bekend en lichten ze toe. Deelname is mogelijk vanaf 1 september 2011.
Meer informatie: www.drs22.nl

EXPOSITIE
De eerste activiteit van AB4 is een expositie met een eigen selectie uit het afstudeerwerk van ongeveer 20 ontwerpers en kunstenaars van verschillende academies.

Raamvertelling11 september literair straatfestival in de Maliestraat, Den Haag, van 11 tot 23 uur. Met o.a. Hagar Peters, Kees 't Hart, Gerbrand Bakker, Arjen Duinker en het Haags Dichtersgilde. Als onderdeel van het Gilde maak ik deel uit van het programma ' Burenruzie', waarbij we als gildeleden elkaar uit de ramen gedichten toeschreeuwen.

6 jaar!nichtje Emilie werd zes en mag tot haar grote vreugde nu op paardrijles